Het A-orkest

Joost Wiersma A uit Jistrum staat onder leiding van Ido Gerard Kempenaar. Deze fanfare komt uit in de 1e divisie. Het orkest is lid van de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF), die aangesloten is bij de KNMO. Sinds 1897 laat Joost Wiersma haar klanken horen aan iedereen die dit wil horen.

Het A-orkest is een orkest dat bestaat uit getalenteerde muzikanten uit de wijde omgeving. Muzikale kwaliteit en musiceren met plezier staan voorop bij Joost Wiersma. Deze ontwikkeling hopen wij de komende jaren te blijven dragen.

In 2016 heeft Joost Wiersma A meegedaan aan het ONFK en heeft een resultaat van 93,17 punten behaald. Deze score was goed voor een derde plaats. De klank en muzikale voordracht van het orkest werden gewaardeerd door de jury. Ook mocht de fanfare zich in 2012 Nederlands kampioen noemen door de overwinning op het ONFK met 92,2 punten.

Daarnaast heeft Joost Wiersma ook verscheidene keren meegedaan aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. In 2017 was het optreden van Joost Wiersma goed voor 93 punten. Voor het verplichte werk verkreeg Joost Wiersma 93,33 en voor het keuzewerk 92,67.