Herfstconcert van Joost Wiersma met Femke IJlstra en Miroslav Petkov.

Het jaarlijkse herfstconcert van muziekvereniging Joost Wiersma uit Jistrum vindt plaats op zaterdag 3 november 2018. Na succesvolle optredens met diverse bekende artiesten treedt Joost Wiersma dit jaar op met maar liefst twee solisten, namelijk Femke IJlstra en Miroslav Petkov.

Femke IJlstra- cum laude afgestudeerd bij Arno Bornkamp in Amsterdam – wordt gezien als een van de meest succesvolste saxofonisten van haar generaties. Haar solo-optredens worden gegeven in samenwerking met orkesten in binnen- en buitenland. Zo soleerde ze met het Noord Nederlands Orkest, HET symfonie Orkest, Magogo, Kamerorkest Musica & Filharmonie Noord. IJlstra is sinds september 2013 aangesteld als docent klassiek saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. En natuurlijk kunnen we niet onvermeld laten dat IJlstra haar roots heeft liggen bij ons orkest Joost Wiersma.

Maar Femke komt niet alleen. Ze neemt Miroslav Petkov mee. Petkov is, evenals Omar Tomasoni (levenspartner van Femke IJlstra), eerste trompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij is geboren in Bulgarije waar hij op 11jarige leeftijd begon met trompetspelen. Nauwelijks een maand later werd hij aangenomen bij der Nationale Kunstacademie Dobri Hristov. Petkov speelt behalve klassiek repertoire ook graag volksmuziek, die hij kruidt met jazzelementen. “Het helpt me mijn denkspectrum te verruimen. Aan veel klassieke muziek ligt volksmuziek ten grondslag”.

Samen met muziekvereniging Joost Wiersma staan deze solisten garant voor een avond top muziek. Maar wij ‘waarschuwen’ u, het wordt een ander concert dan u van ons gewend bent. We nemen u dit jaar mee in een meer klassiek repertoire. Zo zal Joost Wiersma onder andere het virtuoze Extreme Makeover van Johan de Meij, een bewerking van Andante cantabile van Tchaikovsky ten gehore brengen.

Mis dit bijzondere concert niet! Bestel daarom nu uw kaarten via:

kaartverkoopjw@hotmail.com

of bel met Dineke Homan 06-83539837 (na 18.30 uur).

De kaarten in de voorverkoop zijn uiterlijk te bestellen op vrijdag 2 november voor 19.30 uur.

 

Plaats: De Ikker, Bulthuissingel 7te Burgum

Aanvang concert: 20.00 uur