Wereld Muziek Concours 2017 Kerkrade

Wat een weekend…. Na een intensieve voorbereidingsperiode zaten we afgelopen zaterdag, 15 juli, op het podium in de Rodahal in Kerkrade voor onze deelname aan het WMC 2017. Alles viel op zijn plaats op het podium en het hele orkest en dirigent wisten het maximale uit zichzelf te halen. Het resultaat: een ontroerd publiek, een enorme ontlading in het orkest en, zo bleek eind van de middag, 93 punten van de jury. Een score waarmee we na het eerste speelweekend voor fanfares in de eerste divisie op de eerste plaats staan.

We starten ons optreden met het emotioneel beladen inspeelwerk Canzona per Sempre van Rob Goorhuis, speciaal geschreven voor de onlangs overleden Ite Boiten (http://www.northmusicholland.eu/index.php?route=product/product&product_id=289). Aansluitend stond het verplichte werk, A Diamond for Parker, tevens van Rob Goorhuis op het programma. Als keuzewerk speelden we Glimpses of a Life van Harrie Janssen. Zowel van de jury, publiek als pers ontvingen we veel complimenten voor ons optreden en de muzikale interpretatie van de stukken.

De voorlopige uitslag na het eerste speelweekend in de eerste divisie is als volgt:

Ranking Orkest Score verplicht werk Score keuze werk Eind-

score

1. Muziekvereniging Joost Wiersma – Jistrum 93,33 92,67 93
2. Fanfare Orkest Emergo – Castrium 92,33 93,33 92,83
3. Christelijke Muziekvereniging Concordia – Oldebroek 90,67 90,33 90,5
4. Koninklijke erkende Fanfare St. Gertrudis – Sint Geertruid 89 91 90
5. Koninklijke fanfare St. Caecilia – Puth 88,67 89,33 89
6. Het Fanfare Collectief – Alblasserdam 88,67 88,50 88,58
7. Christelijke Muziekvereniging Excelsior – Schraard 87 88 87,5
8. Muziekvereniging Excelsior – Zwolle 84,33 85,67 85

Op zaterdag 22 juli en zondag 23 juli zullen nog zes orkesten uit de eerste divisie aantreden op het podium. Komende week blijft dan ook spannend. We hopen onze eerste plaats vast te kunnen houden maar kijken vooral terug op een heel bijzonder optreden en een fantastisch muzikaal weekend.

Op onze facebook pagina vindt u een kort fragment van het laatste deel van ons keuzewerk. Geluidsopnamen van het gehele optreden verwachten we in de loop van de zomer. Houdt hiervoor onze website, Facebook pagina en/of YouTube kanaal in de gaten.